Otorul Rulman Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti, Rulmanlar, Güç Aktarım Ürünleri, Elektrik Motorları, Redüktörler,

Lineer Hareket, Sızdırmazlık Elemanları, Segmanlar, Yağlama ve Filtrasyon Çözümleri, Yapıştırıcılar ve Bakım-Onarım Spreyleri, Servis ve Bakım Ürünleri,

Otomotiv Yedek Parça, Sanayi Tekerleri

  • +90 506 229 07 19
  • 0 (258) 241 39 89
  • info@otorul.com
  • Türkçe
whatsapp Bayilik Başvuru Formu

Mekanik Salmastra Arızaları

Otorul Rulman Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.

Mekanik salmastra arızasına ne sebep olur?


Çeşitli endüstriyel uygulamalarda mekanik salmastralar sızıntıyı önledikleri için çok önemlidir. Ancak farklı faktörlerden kaynaklanan arızalar, maliyetli arıza sürelerine ve çevresel risklere neden olabilir. Bu blogda mekanik salmastra arızasının tipik nedenlerinden bazıları incelenecektir.
 
Kuru Çalışma
 
Pompanın sıvı olmadan çalıştırılmasına kuru çalışma denir. Bu, dahili bileşenlerin artan düzeyde sürtünme ve ısıya maruz kalmasına neden olabilir; bu da, genellikle yağlama ve soğutma için pompalanan sıvıya bağımlı olduklarından hızlı arızalara neden olabilir.
 
Faz malzemesi aşınması
 
Faz malzemesinin aşınması, çoğunlukla sürtünmeden kaynaklanan conta arızasının yaygın bir nedenidir. Ancak bu malzemelerin ömrünü uzatmak için yöntemler mevcuttur.
 
Sıkıştırma seti
 
Düşük basınçta sızıntı varsa bu, contaların elastikiyetini kaybettiği anlamına gelebilir ki buna sıkıştırma seti denir. Kauçuk ve polimer contalar bu soruna daha duyarlıdır. Düşük basınçta contaların esnekliği çok önemlidir ve düşük basınçtaki herhangi bir sızıntı, bir sorunun yararlı bir göstergesi olabilir.
 
Basınç yakalama
 
İdeal bir durumda, birbirine bitişik olan iki contanın aynı yönde sızdırmaz hale getirilmesinden kaçınılması önerilir. Ancak bazı durumlarda tavsiyeye rağmen bu durum contalar arasında sıvının sıkışmasına neden olabilir. Önlenmezse, bu sıvı basıncı önemli ölçüde artabilir ve sonunda sıvı dışarı fırladığında contalardan birinin arızalanmasına neden olabilir.
 
Sıvı basıncındaki fark
 
Sıvının (ürünün) basıncında farklılık olması durumunda contanın basınca dayanamamasına neden olabileceğinden conta arızası meydana gelebilir.
 
Rulman arızası
 
Pompa sistemlerinde contaların arızalanmasının ana nedenlerinden biri rulmanların arızalanmasıdır. Rulmanlar, pompanın yükünü destekleyen ve dönüşünü kolaylaştıran entegre bileşenlerdir. Rulmanların arızalanması mekanik salmastranın arızalanmasına neden olabilir.
 
Mil Bükümü
 

Milin bükülmesi mekanik salmastranın arızalanmasına neden olabilir. Bunun nedeni, şaftın ekseninin dönme ekseniyle eşleşmemesi ve sonuçta contanın arızalanmasına yol açabilecek çeşitli hasarlara neden olmasıdır. Bu nedenle olası bir hasar veya arızayı önlemek için milin bükülmediğinden emin olmak önemlidir.
 
Yanlış hizalama
 

Pompa ve motor kaplini düzgün şekilde hizalanmadığında, şaftta titreşimler meydana gelebilir ve bu da mekanik salmastranın hasar görmesine neden olabilir. Bu sorunu önlemek için doğru hizalamayı sağlamak önemlidir.
 
Mekanik salmastra için soğutma planı olmaması

 
Yüksek sıcaklıklarla uğraşırken mekanik salmastra için bir soğutma stratejisinin uygulanması önemlidir. Bu adımın ihmal edilmesi contanın arızalanmasına neden olabilir.
 
Yanlış tipte conta kullanılması
 
Mekanik salmastranın seçimi uygulamanın niteliği, pompalanan akışkanın sıcaklığı ve katı parçacıkların varlığı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu faktörler dikkate alınmazsa ve yanlış conta kullanılırsa conta arızası olasılığı önemli ölçüde artar.
 
 
Firmamız DEMİRKOL markalı mekanik salmastra ve sızdırmazlık ürünlerinin yetkili satıcısıdır. Konu hakkındaki talepleriniz için aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

Telefon / Whatsapp : 0506 229 0719
E-Mail: satis@otorul.com


DEMİRKOL MARKALI ÜRÜN GRUPLARI

MEKANİK SALMASTRALAR / MECHANICAL SEALS
KARTUŞ SALMASTRALAR / CARTRIDGE SEALS
MİKSER (REAKTÖR) SALMASTRALAR / MIXER (AGITATOR) SEALS
DÖNER BAŞLIKLAR / ROTARY JOINTS
YUMUŞAK SALMASTRALAR / PACKING SEALS
SİLİSYUM KARBÜR ÜRÜNLER / SILICONE CARBIDE PRODUCTS
TUNGSTEN KARBÜR ÜRÜNLER / TUNGSTEN CARBIDE PRODUCTS
KARBON ÜRÜNLER / CARBON PRODUCTS
POMPALAR / PUMPS
ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER / INDUSTRIAL PRODUCTS